Láska prechádza žalúdkom | Spoznajme sa

Domov

Registrovať teraz

Zoznamovací dotazník

Lifestyle magazín

Podpora

Všetky články Všetko o zoznamovaní Zdravie a krása Voľný čas Recenzie

Láska prechádza žalúdkom

3.január 2017
Láska prechádza žalúdkom

Cesta k srdcu človeka vedie cez jeho žalúdok - jedná sa o mýtus alebo realitu?

Dobré jedlo je jeden zo spôsobov, ako môžete niekomu prejaviť to, že vám na ňom záleží. Pri dobrom jedle môžete lepšie zapôsobiť, môžete diskutovať o témach, o ktorých sa vám inokedy hovorí horšie a môžete taktiež dojednávať lepšie obchodné transakcie. U dobrého jedla môžete utužiť vaše priateľstvo, rovnako tak, ako prejaviť svoje city. Jedlo je skvelá príležitosť a cesta k srdcu druhého človeka. Príslovie, že láska prechádza cez žalúdok, má určite svoj význam. Ľudia ktorí si spolu rozumejú u jedla, si spolu rozumejú väčšinou aj mimo neho. Pokiaľ bude niekto vegan alebo vegetarián, tak asi nemá cenu, aby sa pokúšal dávať dohromady s človekom, ktorý je milovníkom mäsa a akýchkoľvek typických slovenských pokrmov. Každý z vás si svoj vzťah k jedlu a s tým spojené návyky väčšinou utvára už počas detstva a následne sa toto všetko prenáša do vášho partnerstva a vašej rodiny. Je teda nevyhnutné, aby ste si vo vašom vzťahu zrovnali a doladili aj vaše stravovacie návyky. Naučte sa spoločne raňajkovať alebo aspoň večerať, pokiaľ je to len trochu podľa vášho denného programu aspoň možné. Keď máte každý o vašom jedálničku iné mienky, hovorte o ňom. Hľadajte kompromisy aj v otázkach, ktoré sa týkajú jedla, predídete tak mnohým nedopatreniam.

Vy dvaja pri stole

Ak ste schopní spoločne stolovať a zaobíde sa to bez zbytočných dohadov, tak máte nakročené k vytvoreniu dobrého vzťahu. Samozrejme je potrebné zvažovať aj iné požiadavky, týkajúce sa vzťahu, pretože to, že budete mať doma skvelého kuchára vás nemusí úplne uspokojiť vo všetkých smeroch a oblastiach a nezaručí vám to bezproblémový budúci vzťah. Ale zároveň nemá zmysel sa nútiť ku konzumácii potravín, ktoré vám normálne nechutia, len preto, že to od vás chce niekto druhý.

Dietári

Toto platí viac u žien. Muži nemajú radi, keď sú ženy večné dietárky. A rozhodne nemajú radi tie situácie, kedy pozvú nejakú fajn, múdru a krásnu slečnu do drahej reštaurácie a ony si objednajú iba ľahký šalát a vodu. Je fajn, keď sa o svoju štíhlu líniu starajú, ako ženy, tak muži, ale občas sa to proste "nehodí". Je samozrejmé, že si môžete v rámci svojej diéty zvoliť jedlo, ktoré bude ľahšie, ale je vždy vhodné o tom vopred informovať svojho partnera. Rozumnou voľbou a kompromisom vášho výberu, je napríklad ryba, plátok mäsa a ako príloha len zelenina.

S dietou preč

Vzťahy a jedlo

Spomeňte si alebo všimnite si, že skôr, na začiatku vášho vzťahu ste sa snažili u jedla schádzať spoločne, ale postupom času sa toto začalo vytrácať. Rovnako tak ako možno aj vaša láska. Príslovie, že láska prechádza žalúdkom platí teda zrejme doslova. A preto nie je dobré spoločné stolovanie, výber jedla i ingrediencie podceňovať.

Ľudia a jedlo

Dietári a dietárky boli už popísané, zostávajú ešte milovníci jedla a tí, ktorým je úplne jedno, čo na tanier dostanú. Existujú aj ľudia, ktorí trpia poruchou spôsobenou stravou. Takým ľuďom potom pomáha dietológ alebo dokonca až psychológ. Ľudia z rovnakých skupín si spolu rozumejú, naopak ľudia, ktorí sú z rozdielnych skupín budú mať medzi sebou neustále problémy. V dnešnej dobe nezostáva veľa času na spoločné stolovanie, ale mali by ste sa snažiť si ho nájsť vo vašom preplnenom diári. Aj taká maličkosť ako je spoločné stolovanie vám môže pomôcť začať prekonávať vašu vzťahovú krízu, ak nejakú medzi sebou máte. Aj keby ste si našli čas len na spoločnú šálku kávy, nepodceňujte tento rituál.

Jedlo dokáže ovplyvniť vnímanie

To, čo denne jete dokáže pôsobiť nielen na vaše zdravie, ale aj na vaše pocity, prežitky a vašu psychiku. Aby ste predišli depresiám jedzte dostatok vitamínu B a serotonínu. V prípade, že budete mať serotonínu málo, budete viac náchylní k depresiám. Vedľa vitamínu B je tiež nevyhnutne dôležitý vápnik, horčík a omega 3 mastné kyseliny. Vďaka kvalitným potravinám budete všetko aj lepšie prežívať.

Jedlo ako afrodiziakum

Áno, jedlo naozaj dokáže divy aj s vaším vzťahom a milostným životom. Keď do večere pre svojho milého alebo svoju milú pridáte tzv. afrodiziaka, bude váš večer ešte vášnivnější. Nemusíte hneď siahať po práškoch, môžete skúsiť prírodnú cestu. Afrodiziaká svoj názov dostali podľa Afrodity, antickej bohyne lásky. Medzi účinné a prírodné afrodiziaká sa dá zaradiť napríklad čokoláda, med, čerstvý zázvor, ktorý sa nastrúha a zmieša s cukrom v pomere 1 ku 1, vanilka, škorica, rozmarín, šalvia, mäta, muškátový oriešok, koryander, zeler alebo chilli. A toto je len malý výber tých najlepšie dostupných a dobre použiteľných afrodiziák vo vašom bežnom jedálničku.

Ak chcete svoju drahú polovičku naozaj potešiť a presvedčiť o vašom kuchárskom umení a zároveň využiť aj pár prírodných afrodiziak, uvarte mu/jej recept, ktorý sme pre vás vybrali.

Sviečková na smotane, s ktorou určite zabodujete

Čo budete potrebovať?

  • 800g zadného hovädzieho
  • 100g údenej slaniny
  • približne 300g koreňovej zeleniny (po 100 gramoch mrkva, zeler, petržlen)
  • 1 cibuľa
  • 50g plnotučnej horčice
  • približne 2 lyžice cukru
  • približne 2 lyžice octu
  • olej
  • prípadne aj kúsok masla
  • hladkú múku na zahustenie
  • 250 ml šľahačky
  • bobkový list 3 ks
  • nové korenie 5 ks
  • korenie 5 ks
  • citrónová šťava na dochutenie
  • soľ, korenie
  • vývar

Ako si recept pripravíte?

Dajte slaninu na pol hodiny do mrazničky, potom čo ju rozkrájate na tvar a veľkosť hranoliek. Mäso potom týmito hranolkami prešpikujte a opečiete ho na oleji alebo na oleji s maslom. Potom mäso vyberieme a na zvyšnom výpeku opečte zeleninu a cibuľu, ktorú ste predtým hrubo nastrúhali, následne pridajte cukor a nechajte skaramelizovať. Do tohto základu pridajte 50 gramov horčice, potrebné a predpísané korenie, prilejte ocot a až potom vložte mäso a všetko zalejte vriacim vývarom. Hrniec alebo pekáč, v ktorom sa všetko nachádza, vložte aj s pokrievkou do rúry a pečte až do samého zmäknutia. Väčšinou je doba pečenia okolo 2 hodín. Hneď potom mäso aj korenie vyberieme, omáčku rozmixujte a mäso nakrájajte na plátky. Podľa potreby omáčku zahustite a dosoľte. Na záver to celé zjemnite smotanou a prípadne citrónom. Ako prílohu voľte knedle a na ozdobu šľahačku a brusnice.

[Kač]

Zdieľajte tento článok na: